18 mar, 2020 Postat de: Talis Lenjerii de Pat In: Diverse Comentarii: 0 Vizualizari: 1229

6 Adevăruri despre lenjeriile de pat

Lucrul care s-ar putea să se pună între tine și un somn bun s-ar putea să fie chiar lenjeria de pat.

Se vorbește mult despre calitatea saltelei, de tipurile acesteia, dar se pare că așternutul joacă un rol la fel de important în odihna noastră din fiecare noapte.

 

Iată 7 adevăruri pe care poate nu le știai despre lenjeria ta de pat:

 

  1. O densitate mai mare nu înseamnă neapărat o calitate mai bună.

Deși cele cu 1000 sau 1500 fire sunt mai scumpe și sunt considerate de lux, un expert din Arizona susține că dacă o lenjerie depășește 500, se consideră că “sunt textile lipite, nu una singură”. De asemenea, la o asemenea densitate este posibil să se folosească și fibre sintetice.

Cea mai potrivită densitate este cea a lenjeriilor din Bumbac 100% sau Satin Deluxe (Bumbac 100% Satinat). Acestea au o densitate între 150 și 300 de fire.

 

  1. Spală așternutul nou înainte de a-l folosi.

Este recomandat să treci lenjeria printr-o spălare ușoară imediat după ce ai scost-o din cutie, dar nu înainte de a o verifica de defecte. Majoritatea magazinelor vor primi produsul înapoi dacă este defect, dar cu condiția ca acesta să nu fie spălat.

 

  1. Dacă ai o piele sensibilă, este posibil ca detergentul să dăuneze mai mult decât materialul.

De obicei, lenjeriile de pat sunt fabricate din materiale organice, cum ar fi bumbacul sau bambusul, așa că eventualele alergii sau erupții ale pielii se pot datora detergentului folosit pentru spălarea așternutului.

Verifică detergentul tău și asigură-te că nu abundă de materiale toxice și parfum artificial.

 

  1. Spală lenjeria la interval de maximum 10 zile.

Se recomandă de către experți ca lenjeria să fie spălată la minimum 7 zile de la prima utilizare și la maximum 10. Nu e nimic mai plăcut decât să te bagi în patul tău prospăt spălat, să nu mai vorbim de sănătate.

 

  1. Schimbă lenjeria în funcție de anotimp.

Materialele precum bumbacul 100% și finetul sunt potrivite pentru anotimpurile reci (tomna / iarnă), fiind mai dense și captând mai bine căldura. La aceste sortimente adăugăm și lenjeriile flanelate sau cocolino, ușor pufoase, dar cu siguranță destinate iernii.

În timpul verii alege lenjerii mai subțiri sau satinate, cum ar fi cele din bambus și satin deluxe. Acestea păstrează patul răcoros și plăcut datorită fineții și rafinării materialului.

 

  1. Reînoiește-ți „garderoba” o dată la 3 luni.

La fel ca hainele noi, lenjeriile de pat ne încântă atât somnul cât și privirea, mai ales dacă sunt noi. Experimentează la fiecare 3 luni modele noi și materiale noi și vei aștepta cu nerăbdare fiecare seară.

 

 

Cauti ceva anume? lenjerii de pat asternuturi

Comentarii

Lasa-ne un comentariu