6 mar, 2017 Postat de: Talis Lenjerii de Pat In: Diverse Comentarii: 0 Vizualizari: 980

Crezi in superstitii legate de dormitor?

Chiar si in zilele noastre cand stiinta are raspunsuri la aproape toate intrebarile, o multime dintre noi se gandesc de doua ori inainte sa isi puna pantofii pe masa sau sa mearga pe sub scara. Desi sunt mai putin cunoscute, exista cateva superstitii legate de dormitorul nostru. Iata 6 dintre ele:

1. Pisicile nu au voie in dormitor

Intotdeauna a existat o aura de negativism asupra pisicilor. Inca din anii 1600 se credea ca acestea sunt mai inteligente decat par si chiar mai malefice. Desi nu exista o explicatie stiintifica in acest sens, se pare ca totul a pornit de la ideea ca nu trebuie sa iti lasi copilul singur in camera cu o pisica.

2. Bate de doua ori inainte sa intri

Aceasta superstitie chinezeasca se refera la petrecerea noptii intr-un dormitor necunoscut, cum ar fi in camera unui hotel. Ideea porneste de la faptul ca trebuie sa bati de doua ori inainte de a intra in dormitor pentru a alunga spiritele rele. Acestea se sperie, iar tu poti avea un somn linistit.

3. Oglinzile iti pot fura sufletul

Se spune ca daca pui o oglinda in fata patului, sufletul tau iti poate parasi corpul in timp ce dormi si ramane blocat in interiorul oglinzii. De asemenea, oglinda poate atrage spiritele rele care iti vor strica somnul.

4. O pana pe perna te fereste de infidelitati

In era victoriana se credea ca daca ii cosi sotului tau o pana de lebada pe fata de perna, acesta nu te va insela niciodata. Merita incercat.

5. Nu iti atarna palaria de pat

In Portugalia se spune ca daca iti agati palaria de pat, sau o pui direct pe pat, se va isca o cearta in familia ta. In alte tari se crede ca atunci cand se intampla acest lucru, spiritele rele evadeaza.

6. Nu tine perna indreptata spre Nord

In cultura japoneza, exista o practica numita „kita makura”. Aceasta sugereaza ca trebuie sa dormi cu capul in orice directie mai putin in nord. Se crede ca superstitia provine de la Buddha care a murit acum 2500 de ani cu fata indreptata spre nord.

Indiferent daca esti superstitios sau nu, dormitorul tau trebuie sa fie cel mai confortabil loc din casa. Tocmai de aceea ti-am pregatit o gama variata de lenjerii de pat.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu