14 mar, 2017 Postat de: Talis Lenjerii de Pat In: Diverse Comentarii: 0 Vizualizari: 1139

Cum sa faci din dormitorul tau un sanctuar Feng Shui

Dormitorul tau trebuie sa fie un loc dedicat relaxarii. O camera calma si comfortabila pentru ca tu sa te poti odihni cat mai bine si sa iti recapeti energiile.

Feng Shui-ul este un ansamblu de principii de geomantie care afirma ca formele si mediul ambiant pot influenta principiul Qi. Scopul sau este acela de a realiza armonia locurilor in care oamenii traiesc prin analiza fluxurilor de energie din mediul inconjurator. Bazandu-se pe teoria celor 5 elemente (pamant, metal, apa, lemn, foc) si pe principiile yin si yang, un expert feng-shui incearca sa reechilibreze fortele care se manifesta local pentru a ameliora sanatatea, prosperitatea si comportamentul persoanelor. Nu mai este nevoie sa spunem ca aceasta tehnica provine din China.

Feng-shui-ul dormitorului este unul dintre cele mai importante deoarece acolo ne petrecem majoritatea timpului in care suntem acasa. Nu toata lumea crede in Feng-shui, dar cu totii suntem de acord ca o camera dezordonata si mobilata necorespunzator ne provoaca stres si oboseala.

Iata cateva idei pe care le poti implementa pentru a creste energia pozitiva din dormitor:

1. Foloseste lumina slaba

Evita luminile puternice indreptate spre patul tau. Sunt mai indicate sursele de lumina mai slabe, cum ar fi lampile sau de ce nu lumanarile care de asemenea creaza o ambianta de romantism. Incearca sa lasi cat mai multa lumina naturala sa intre in dormitorul tau.

Nu umple camera cu lucruri inutile

Unul dintre cei mai mari factori de stres este dezordinea. Praful, dar si depozitarea lucrurilor inutile, cum ar fi haine aruncate peste tot sau alte obiecte care nu ar trebui sa se afle in dormitor, ne creeaza o stare negativa si putem deveni chiar irascibili. Incearca sa iti mentii dormitorul cat mai curat si cat mai ordonat.

2. Pozitia paului

Felul in care este pozitionat patul este foarte important in arta Feng Shui. Capul trebuie sa fie indreptat spre un perete puternic, iar patul trebuie sa stea cat mai departe de usa cu putinta. De asemenea, prezenta noptierelor este foarte importanta pentru energiile pozitive la fel ca si abilitatea de a merge prin ambele parti ale patului. Cu alte cuvinte, acesta nu trebuie sa aibe niciuna din laturi lipite de perete, exceptie facand desigur partea pe care se afla pernele.

Dormitul sub o fereastra nu este indicat pentru ca energia scade de-a lungul timpului si ajungem sa fim tot mai obositi.

3. Tine cartile in alta camera decat dormitorul

Cateva carti pe care le citesti inainte de culcare sunt acceptate, dar nu trebuie sa avem mai mult de 3 in camera, altfel ne va face sa ne simtim ca si cum dormitorul ar fi mai mult un loc de munca decat unul de relaxare.

4. Evita televizorul si calculatorul

Prezenta electronicelor in dormitor nu este recomandata pentru ca acesta ar trebui sa fie pur si simplu un loc in care sa ne relaxam. Orice altceva se intampla in afara dormitorului.

5. Evita oglinzile

Se spune ca daca ai o oglinda indreptata spre pat poate incuraja infidelitatile. De asemenea, ne putem speria daca vedem miscari bruste in dormitor chiar stiind ca este doar reflectia noastra.

6. Nu pune fotografii in dormitor

Fotografiile cu prieteni, familie sau cu alti oameni in dormitor ne pot crea senzatia ca suntem urmariti ceea ce ne face sa fim usor nelinistiti. Asadar nu pune poze, postere sau icoane in camera de relaxare ci mai degraba tablouri in care sunt ilustrate peisaje.

Acum ca stii lucrurile de baza pe care trebuie sa le faci pentru a-ti creste energiile pozitive, nu ai niciun motiv sa nu fii mai relaxat. Tot ce iti mai trebuie este o lenjerie de pat care sa se asorteze cu noile decoratiuni. Vezi gama noastra de lenjerii de pat.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu