9 iul, 2020 Postat de: Talis Lenjerii de Pat In: Sfaturi cum alegem lenjeriile de pat Comentarii: 0 Vizualizari: 4048

Lenjerii de pat care nu necesita calcare? Oare?

In ultimul timp, comerciantii au gasit un nou slogan cu care sa atraga clientii, si anume acela ca lenjeriile lor nu necesita calcare.

 

Sigur ai vazut diverse reclame pe retelele de socializare, sau chiar la televizor despre inovativele lenjerii de pat care nu se sifoneaza si pe care le poti aseza direct pe pat fara alte preparatii. Ba chiar, majoritatea dintre ei se comporta de parca au petrecut ani de zile intr-un laborator si au inventat acest material minune.

 

Este adevarat?

Raspunsul lung este si DA, si NU:

Intr-adevar, lenjeriile de pat (orice lenjerii de pat) nu necesita calcare. Modalitatea de ambalare este de asa natura incat acestea ies "nesifonate" din fabrica si nu este necesara calcarea acestora, indiferent de materialul din care sunt fabricate.

 

Dupa prima spalare, acestea se vor sifona putin, dar daca sunt uscate in mod corespunzator, intinse, "ridurile" materialului se vor diminua considerabil ajungand la un procent de 80% grad sifonare. Sigur, aici depinde de preferintele fiecaruia dintre noi, daca suntem destul de multumiti de acest grad, sau dorim ca lenjeria sa fie intinsa la maximum, calcata, dar suprafata este atat de intinsa incat doar cineva foarte pretentios va simti nevoia sa o mai si calce. Pana la urma este vorba despre imbracamintea pe care o avem pe pat, nu de cea cu care iesim zilnic din casa.

 

NU exista niciun material diferit de celelalte, toti comerciantii din Romania au aceiasi furnizori pe care ii putem numara pe degetele de la o singura mana. NU a petrecut nimeni timpul intr-un laborator alaturi de chimisti si fizicieni pentru a veni cu ceva inovator. Poate doar lenjeriile de pat creponate, care au un grad de sifonare mai mic, dar nici acela nu este perfect.

 

"Am vazut o reclama care spune ca lenjeriile din finet nu se calca"

Sigur ca lenjeriile din finet nu se calca. Daca magazinul respectiv are in oferta doar lenjerii din finet, va spune ca acelea nu se calca. Dupa cum spuneam mai sus, comerciantii romani au acces doar la lenjeriile de pat gasite la furnizorii locali, adica cele din bumbac satinat si finet.

 

Daca te uiti cu atentie pe site-ul respectiv, vei vedea ca in oferta lor vei gasi doar lenjerii de calitate medie spre joasa, din finet si bumbac satinat, segmentul low cost al lenjeriilor de pat. Nu vei gasi lenjerii renumite din bumbac 100%, satin deluxe, bambus sau altele, produse apartinatoare brandurilor recunoscute la nivel mondial precum TAC, Hobby, Cottonbox, Majoli si altele, asa cum vei gasi pe site-ul nostru.

 

Va putem spune din propria experienta ca nici acestea nu necesita calcare pana la acel grad de 80% amintit mai sus.

 

Raspunsul scurt:

Evident raspunsul este NU. Nu exista un astfel de material. Toate lenjeriile se sifoneaza la fel, iar acesta este doar un pretext, o forma de atrage clientii folosita din ce in ce mai des in toate mediile de promovare. Cu alte cuvinte "mintim poporul cu televizorul".

 

Stiind aceste informatii, depinde de tine daca vrei sa crezi acest fapt sau alegi sa faci alegerea unei lenjerii de pat pe considerente de calitate mai degraba, decat pe niste sloganuri false.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu