17 sep, 2019 Postat de: Talis Lenjerii de Pat In: Sfaturi cum alegem lenjeriile de pat Comentarii: 0 Vizualizari: 1552

Lenjerii de pat din Flanel. Cât de portivite sunt pentru tine?

Află totul despre avantajele lenjeriilor din flanel. Puțin mai grosuțe și mai pufoase, dar foarte eficiente și arătoase.

Anotimpul rece se apropie cu pași repezi și, desi nu putem controla vremea, putem face ceva cu privire la așternuturile patului nostru. Lenjeriile de pat din flanel sunt remediul ideal pentru nopțile friguroase de iarnă petrecute în pat.

 

Iată câteva dintre avantajele lenjeriilor de pat din flanel:

 

1. Te ajută să dormi mai bine:

 

Așternuturile de pat din flanel te incălzesc instant. Așa cum o cămașă bună din flanel te încălzește imediat ce o pui pe tine și îți ține corpul cald și uscat, comparativ cu o bluză sau cămașă dintr-un alt material, așa te vei simți și într-o lenjerie bună din flanel. Căldura aceasta instantă este foarte importantă pentru că datorită acestor lenjerii nu vei experimenta niciodată senzația de răcoare atunci când te așezi în pat.

 

Când te răsucești noaptea în somn nu te vei trezi căutând partea din așternut încălzită deja. Cu lenjeriile de pat din flanel vei dormi mult mai bine și vei fi nerăbdător să ajungi în fiecare seară în pat pentru a te bucura de ele.

 

2. Sunt mai sănătoase decât încălzirea centralizată:

 

 

Așternuturile din flanel sunt mai sănătoase decât încălzirea centralizată. Aceasta din urmă îți usucă căile nazale și gâtul și te lasă vulnerabil la răceli, infecții ale sinusurilor și gripă. Este mult mai sănătos să reduci temperatura termostatului și să folosești lenjerii de pat din flanel.

 

3. Alină durerile articulare pentru oamenii mai în vârstă, în special cei cu artrită:

 

 

Oamenii mai în vârstă, cu încheieturile afectate de artrită, știu că iarna le face ca durerea să fie și mai greu de suportat. Flanelul îi ajută să își păstreze corpul cald peste noapte, chiar și dacă te răsucești des în somn. Așa că dacă ești în căutarea unui cadou atent ales pentru unul dintre membrii mai în vârstă ai familiei, o lenjerie de pat calitativă din flanel este o idee foarte bună.

 

4. Reduce cheltuielile cu încălzirea:

 

 

Vânzările de lenjerii de flanel au explodat în ultimii ani în statele din vestul Europei, potrivit Debenhams, lanțul de retail britanic, în special datorită faptului că oamenii au descoperit că aceste lenjerii de pat din flanel reduc semnificativ cheltuielile cu încălzirea.

 

Flanelul prinde în interiorul țesăturii mici celule de aer cu efect izolant. Flanelul este făcut prin trecerea unei țesături groase peste cilindri de oțel, fiecare cu mii de dinți metalici ascuțiți. Acest proces, numit “pieptănare” îi dă flanelului textura sa unică, moale, pufoasă și cozy iar în plus face ca aerul prins în țesătură în cadrul acestui proces să acționeze ca un strat de izolare.

 

Când dormi în așternuturi de flanel, acest strat de aer izolator colectează și păstrează căldura generată de corpul tău, ținându-ți astfel cald. Chiar și atunci când nu ești în pat, aceste mici celule izolatoare de aer continuă să păstreze aerul cald în ele. Acesta este motivul pentru care atunci când te așezi într-o lenjerie de pat din flanel te încălzești instant și lenjeria îți ține cald toată noaptea.

 

Ce să urmărești atunci când cumperi o lenjerie de pat din flanel:

 

  • Sunt două tipuri de flanel, în funcție de materialul din care sunt făcute: lenjerii flanelate din bumbac și lenjerii din micro flanel (cunoscute și ca lenjerii de pat Cocolino). Diferența esențială dintre cele două tipuri de lenjerii de pat constă în aceea că primele sunt din bumbac 100% iar cele din urmă sunt din microfibră.

 

  • Greutatea materialului. Principala metodă de a măsura calitatea unei țesături din flanel este greutatea acesteia, măsurată în grame pe metru pătrat (GSM). Ca referință, o lenjerie de pat din flanel medie are între 170 și 200 GSM în timp ce una de 300 GSM este o lenjerie cu o calitate peste medie.

 

  • Pentru lenjeriile din Flanel, bumbac 100%, lenjeriile TAC® sunt cele mai bune  datorită fibrelor ultra-fine care nu îți zgârie pielea și nu se scămoșează.

 

Indiferent ce alegi, pe talis.ro vei găsi o selecție de lenjerii de pat de cea mai bună calitate.

 

  DESCOPERĂ LENJERII FLANEL BUMBAC 100%

 

DESCOPERĂ LENJERII MICRO FLANEL (COCOLINO)

Comentarii

Lasa-ne un comentariu