8 oct, 2019 Postat de: Talis Lenjerii de Pat In: Diverse Comentarii: 0 Vizualizari: 1064

Perne pătrate vs. dreptunghiulare. De ce sunt mai practice pernele 50x70 cm?

În ultimii ani, producătorii de lenjerii de pat aleg tot mai des fețele de pernă dreptunghiulare pentru așternuturile lor, iar motivul este unul bine întemeiat.

 

Pernele cu dimensiunea 50x70 cm au devenit mult mai populare datorită confortului pe care îl oferă atât gâtului cât și spatelui prin poziționarea acestora într-o formă corectă din punct de vedere anatomic.

O pernă pătrată va ține elevat nu doar capul persoanei ci și o parte din umerii / spatele acesteia, creând astfel o diferență între coloana cervicală superioară și cea inferioară.

 

 

Unele lenjerii însă, conțin 4 fețe de pernă, 2 dreptunghiulare și 2 pătrate, pentru cei care nu se pot despărți de pernele clasice, însă majoritatea folosesc cele 4 perne doar pentru a oferi un aspect cât mai plin și mai plăcut patului.

 

lenjerie-mystery-satin-deluxe.jpg

 

Cu timpul, oamenii au înțeles că deși au fost obișnuiți încă din copilărie cu pernele pătrate, care reprezintă într-adevăr o mică tradiție în țara noastră, cele dreptunghiulare sunt mult mai practice și totodată mai confortabile. La nivel european, pernele cu dimensiunea 70x70 nu sunt prezente în magazinele de specialitate, întrucât aproape nimeni nu le folosește.

Grosimea pernei este relativă și diferă de la utilizator la utilizator, însa sfatul medicilor este ca perna să aibă o grosime medie și să nu fie foarte pufoasă, pentru că și acest lucru poate dăuna coloanei vertebrale cu timpul.

 

La finalul zilei fiecare va alege perna care i se potrivește și cel mai bine și care îi este cea mai confortabilă. Un lucru este sigur însă. Pernele pătrate sunt pe cale de dispariție și probabil nu vor mai fi de găsit prin magazine având în vedere că producătorii de lenjerii de pat au renunțat la ele deja.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu