Bumbac Satinat

lenjerie din bumbac satinat

Pentru cei care adora atingerea catifelata a materialelor, lenjeriile de pat din bumbac satinat reprezinta, fara indoiala, cea mai accesibila varianta disponibila pe piata. Satinul este o tesatura de bumac, numele venind de la faptul ca are un luciu similar cu cel al satinului. Foarte popular in randul textilelor de orice tip (lenjerii, imbraca...

lenjerie din bumbac satinat

Pentru cei care adora atingerea catifelata a materialelor, lenjeriile de pat din bumbac satinat reprezinta, fara indoiala, cea mai accesibila varianta disponibila pe piata. Satinul este o tesatura de bumac, numele venind de la faptul ca are un luciu similar cu cel al satinului. Foarte popular in randul textilelor de orice tip (lenjerii, imbracaminte), acest material este creat din fibre lungi combinate cu bumbac cardat. Bumbacul este ulterior mercerizat (tesaturile sunt tratate cu o solutie de hidroxid de sodiu care le face sa devina mult mai netede, matasoase, mai compacte si rezistente in timp). Dupa aceasta mercerizare, bumbacul devine si mai usor de vopsit, iar fibrele capata un luciu aparte.

In luciul tesaturii se afla unul dintre semnele distincte ale unui satin bun. Acesta trebuie sa fie foarte moale la atingere si sa aiba un numar mare de fibre. Talis a selectat pentru dumneavoastra cele mai accesibile si bine lucrate lenjerii din bumbac satinat existente la momentul acesta pe piata. Foarte populare in randul celor care doresc un aspect luxos al dormitorului, lenjeriile satinate se recomanda si prin prisma durabilitatii lor. Culorile se mentin mult timp si, de asemenea, asternuturile sunt usor de intretinut.

Care este durata de viata a unei lenjerii din bumbac satinat?

Durata medie de viata a unei lenjerii din bumbac satinat este de aproximativ 4 ani. Ai putea spune ca faci o investitie in momentul in care te hotarasti sa achizitionezi o astfel de lenjerie, dar ai grija sa cumperi una fabricata din fibre naturale si nu sintetice.

Cate tipuri de bumbac satinat exista?

Exista doua tipuri de lenjerii confectionate din bumbac satinat. Una cu tesatura „tip satin” si una obtinuta prin tesere. Noi o recomandam pe cea din urma, intrucat lenjeria „tip satin” este in majoritatea cazurilor fabricata din fibre sintetice.

Intretinere:

Intretinerea este la fel de simpla ca la lenjeriile din bumbac obisnuit. Temperatura de spalare sa nu depaseasca 30 grade celsius, sa nu se foloseasca inalbitori chimici, iar temperatura fierului de calcat sa se ridice la maximum 130 grade celsius Daca doriti sa evitati calcatul o puteti scutura si intinde imediat dupa spalare, cand inca este umeda. Lenjeria trebuie pusa la uscat imediat dupa spalare pentru ca daca este tinuta umeda pentru prea mult timp isi poate pierde din culoare, mai ales daca aceasta este una inchisa cum ar fi negrul.

 Alege dintr-o gama variata de modele si culori si bucura-te in fiecare noapte de atingerile fine ale bumbacului satinat.

Mai mult