TALIS CREATIVE S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza si Talis, in calitate de autor, proprietar, administrator al website-ului www.talis.ro, respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci când utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop in care a creat si aplica prezenta Politica de confidentialitate.

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune termenilor si conditiilor de utilizare si politicii de confidentialitate, implica acceptul explicit al dumneavoastra, cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

Talis isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website-ului www.talis.ro, precum si prezenta Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica Termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru site-ul www.talis.ro si pentru care Talis. are calitatea de autor/proprietar/administrator.

 

DEFINITII

a. date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

b. prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

c. stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

d. sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila, potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;

e. operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

f. tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;

g. destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;

h. date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;

i. date de tip “business contact” – date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa email a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip “business contact” nu intra in categoria datelor cu caracter personal;

j. date statistice – date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal, dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

 

 

COLECTAREA DE DATE CU CARACTER PERSONAL

Talis poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal, dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar.

Pentru a putea cumpara de pe www.talis.ro, este necesara inregistrarea pe acest website. Contul este editabil, datele putând fi modificate sau sterse in orice moment.


Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:

• Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra.
• Pentru a livra servicii precum buletinele de stiri, evenimentele sau produsele pe care le-ati cerut sau achizitionat.
• Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dvs.
• Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.


Talis colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul site-ului, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat. Talis poate folosi in cadrul site-ului cookies, stocând temporar date cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

• Pentru a imbunatati securitatea accesului.
• Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cât mai bun.

Talis poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau in cazurile de buna credinta in care aceste actiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale Talis si ale site-urilor sale web, sau (c) actionarea in circumstante de urgenta pentru protejarea sigurantei personale a angajatilor, utilizatorilor de produse sau servicii, sau a persoanelor publice.

Atunci când suntem solicitati sa furnizam date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii obiectului solicitarii.

Talis nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

Colectarea de date cu caracter personal pe site-ul www.talis.ro.

Suplimentar fata de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe Site-ul www.talis.ro implica:

Formularele de plata online prezentate dumneavoastra atunci când efectuati o tranzactie eCommerce vor trebui completate cu toate informatiile solicitate si marcate a fi obligatorii, inclusiv datele cu caracter personal.

Folosim datele cu caracter personal colectate pe site-ul www.talis.ro in urmatoarele scopuri:

• facturarii produselor/serviciilor comandate de catre dumneavoastra;
• livrarii acestora;

UTILIZAREA DATELOR STATISTICE SI DATELOR ANONIME

Talis poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri:

• realizarii de analize/rapoarte;
• realizarii de informari;
• publicarii, promovarii, ofertarii produselor/serviciilor oferite de catre Talis

 

SECURITATEA DATELOR COLECTATE

Talis utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare.

Serverul pe care site-ul este gazduit este protejat  de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punctul de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate.

 

 

LEGISLATIE: PROTECTIA PERSOANELOR CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

Politica de confidentialitate se supune legislatiei române, respectiv prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si prevederilor Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in mediul online.

 

Talis are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate in continuare, datele cu caracter personal pe care persoanele vizate le furnizeaza. Ca o garantie a realizarii scopului declarat al legii cadru, drepturile ce revin persoanei vizate au fost prevazute expres de legiuitor:

· dreptul la informare (art. 12);

· dreptul de acces la date (art. 13);

· dreptul de interventie asupra datelor (art. 14);

· dreptul de opozitie (art. 15);

· dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17);

· dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

DREPTUL LA INFORMARE (art. 12)

In cazul in care datele cu caracter personal sunt obtinute in mod direct de la persoana vizata, Talis are obligatia de a furniza catre acesta urmatoarele informatii:

a. Identitatea operatorului si, daca este cazul, identitatea reprezentantului acestuia.

b. Scopul in care operatorul se foloseste de datele cu caracter personal.

c. Informatii adiacente legate de destinatarii/ categoriile de destinatari ai datelor.

d. Informatii a caror furnizare este impusa de prin dispozitie a autoritatii de supraveghere. 

 

In cazul in care datele nu sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat ca, in momentul colectarii datelor sau, daca se intentioneaza dezvaluirea acestora catre terti, cel mai târziu pâna in momentul primei dezvaluiri, sa furnizeze persoanei vizate cel putin identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul; scopul in care se face prelucrarea datelor; informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; daca urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care persoana vizata poseda deja informatiile respective: a. identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul; b.scopul in care se face prelucrarea datelor; c. Informatii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenta drepturilor prevazute de lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate; d. orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinând seama de specificul prelucrarii.

 

DREPTUL DE ACCES LA DATE (art.13)

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la Talis, printr-o cerere scrisa, confirmarea faptului ca datele personale nu sunt si nu au fost prelucrare, precum si urmatoarele informatii:

a. Informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele.

b. Comunicarea datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor.

c. Informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva.

d. Informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate.

e. Informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, de a inainta plângere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului, in conformitate cu dispozitiile legale.

 

Operatorul Talis este obligat sa comunice informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

 

DREPTUL DE INTERVENTIE ASUPRA DATELOR (art. 14)

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine, in mod gratuit, de la operator, printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata:

a. Rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte.

b. Transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma cu Legea nr. 677/2001.

c. Notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

 

Operatorul Talis este obligat sa comunice masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

 

DREPTUL DE OPOZITIE (art. 15)

Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

 

DREPTUL DE A NU FI SUPUS UNEI DECIZII INDIVIDUALE (art. 17)

Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:

a. Retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitate a, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;

b. Reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care o afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute mai sus.

DREPTUL DE A SE ADRESA JUSTITIEI (art. 18)

Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuate ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. In afara cazurilor in care o intârziere ar cauza un prejudiciu iminent si ireparabil, plângerea catre autoritatea de supraveghere nu poate fi inaintata mai devreme de 15 zile de la inaintarea unei plângeri cu acelasi continut catre operator. Daca plângerea este gasita ca fiind intemeiata, autoritatea de supraveghere poate dispune suspendarea provizorie sau incetarea prelucrarii datelor, stergerea partiala sau integrala a prelucrarii datelor si poate sa sesizeze organele de urmarire penala sau sa intenteze actiune in justitie.Decizia trebuie motivata si se comunica partilor interesate in termen de 30 de zile de la data plângerii.


Puteti returna produsele achizitionate de pe website-ul www.talis.ro, fara penalitati si fara a preciza un motiv, in termen de treizeci (30) zile calendaristice de la primirea lor.

Rambursarea valorii unei comenzi se face atunci cand urmatoarele conditii au fost indeplinite in totalitate:

Produsele nu trebuie sa fi fost folosite, spalate sau deteriorate;

Starea produsului trebuie sa fie aceeasi pe care a avut-o la momentul achizitiei. 

Eticheta de identificare trebuie sa fie inca atasata produselor, acestea sa fie neuzate si cu toate documentele originale. 

Conform legislatiei in vigoare, nu sunteti obligat sa returnati produsul in ambalajul original.

Va reamintim sa nu scoateti eticheta, deoarece Talis nu accepta returnarea produselor decat in cazul in care acestea sunt in aceeasi stare in care au fost livrate la dumneavoastra.

Pentru a putea returna un produs, este necesar sa ne anuntati in prealabil prin e-mail sau prin telefon.

Produsul trebuie sa ajunga la sediul nostru in termen de 30 zile calendaristice de la data la care ati primit comanda.

Daca returnati mai multe produse din aceeasi comanda, acestea trebuie sa fie trimise intr-un singur colet: www.talis.ro nu poate accepta colete multiple pentru o singura comanda inregistrata.

Livrarea se va face prin intermediul metodei de transport dorite (curierat privat, transport personal etc), iar toate taxele de transport vor fi suportate de dumneavoastra.

S.C. TALIS CREATIVE S.R.L. nu se obliga sa plateasca pentru orice colet trimis la adresa sa.

Daca una dintre aceste conditii nu este indeplinita, www.talis.ro nu va accepta returul, iar in cazul returului prin curier,  coletul va fi trimis inapoi, iar taxele de transport vor fi suportate de dumneavoastra.

Dupa ce am primit coletul de la dumneavoastra si am verificat ca toate conditiile sa fie indeplinite, veti primi un e-mail de confirmare a rambursului.

  

Timpul de rambursare poate depinde, acolo unde este cazul, de politicile companiei unde aveti cardul de credit sau cardul de debit, dar nu va depasi 14 zile de la data returnarii.

Contravaloarea rambursului se va face prin virament bancar sau prin ramburs, numai in contul persoanei care a plasat comanda.

 

 

OBLIGATIILE CONSUMATORULUI IN CADRUL RETRAGERII (conform OUG 34/2014, Art. 14)

 

(1) Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

 

(2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. In cazul contractelor in afara spatiilor comerciale, in cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul incheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate in mod normal prin posta.

 

(3) Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care profesionistul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h).

 

(4) Profesionistul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

(5) Atunci cand consumatorul isi exercita dreptul de retragere dupa transmiterea cererii in conformitate cu art. 7 alin. (3) sau cu art. 8 alin. (8), consumatorul plateste profesionistului o suma proportionala cu ceea ce s-a furnizat pana la momentul in care consumatorul a informat profesionistul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, in raport cu acoperirea totala a contractului. Suma proportionala care trebuie platita profesionistului de catre consumator este calculata pe baza pretului total convenit in contract. Daca pretul total este excesiv, suma proportionala este calculata pe baza valorii de piata a ceea ce s-a furnizat.

 

(6) Consumatorul nu suporta costurile pentru:

a) prestarea serviciilor sau furnizarea de apa, gaze naturale sau energie electrica, atunci cand acestea nu sunt puse in vanzare intr-un volum limitat sau cantitate prestabilita, sau energie termica furnizata, in totalitate sau partial, in cursul perioadei de retragere, in una dintre urmatoarele situatii:

(i) profesionistul nu a furnizat informatii in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h) sau i);

(ii) consumatorul nu a cerut expres ca prestarea sa inceapa in timpul perioadei de retragere in conformitate cu art. 7 alin. (3) si cu art. 8 alin. (8);

b) furnizarea, in totalitate sau partial, de continut digital care nu este livrat pe un suport material, in una dintre urmatoarele situatii:

(i) consumatorul nu si-a dat acordul prealabil expres cu privire la inceperea prestarii inainte de sfarsitul perioadei de 14 zile mentionate la art. 9;

(ii) consumatorul nu a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere in momentul in care isi da consimtamantul;

(iii) profesionistul nu a furnizat confirmarea in conformitate cu art. 7 alin. (2) sau cu art. 8 alin. (7).

(7) Cu exceptia celor prevazute la art. 13 alin. (3) si la prezentul articol, exercitarea dreptului de retragere nu atrage raspunderea consumatorului.

   

SCHIMBAREA PRODUSELOR

Puteti schimba produsele achizitionate de la www.talis.ro, fara penalitati si fara a preciza un motiv, in termen de zece (10) zile lucratoare de la primirea lor.

Un produs poate fi schimbat doar o singura data.

Schimbarea unui produs se poate face atunci cand urmatoarele conditii au fost indeplinite in totalitate:

Produsele nu trebuie sa fi fost folosite, spalate sau deteriorate;

Starea produsului trebuie sa fie aceeasi pe care a avut-o la momentul achizitiei.

Eticheta de identificare trebuie sa fie inca atasata produselor, acestea sa fie neutilizate si cu toate documentele originale.

Conform legislatiei in vigoare, nu sunteti obligat sa returnati produsul in ambalajul original.

 

  

Va reamintim sa nu scoateti eticheta, deoarece Talis nu accepta returnarea produselor decat in cazul in care acestea sunt in aceeasi stare in care au fost livrate la dumneavoastra.

Pentru a putea returna un produs, este necesar sa ne anuntati in prealabil prin e-mail sau prin telefon.

Produsul trebuie sa ajunga la sediul nostru in termen de 10 zile lucratoare de la data la care ati primit comanda.

Daca returnati mai multe produse din aceeasi comanda, acestea trebuie sa fie trimise intr-un singur colet: www.talis.ro nu poate accepta colete multiple pentru o singura comanda inregistrata.

Livrarea se va face prin intermediul metodei de transport dorite (curierat privat, transport personal etc), iar toate taxele de transport vor fi suportate de dumneavoastra.

S.C. TALIS CREATIVE S.R.L. nu se obliga sa plateasca pentru orice colet trimis la adresa sa.

Daca una dintre aceste conditii nu este indeplinita, www.talis.ro nu va accepta schimbarea produsului si acesta va fi trimis inapoi, iar taxele de transport vor fi suportate de dumneavoastra.

Dupa ce am primit coletul de la dumneavoastra si am verificat ca toate conditiile sa fie indeplinite, veti primi un e-mail de confirmare a schimbului.  

In cazul in care intre produsul achizitionat initial si cel cu care vreti sa-l schimbati exista o diferenta de pret, va trebui sa ne CONTACTATI in prealabil pentru a stabili metoda de plata sau metoda de restituire.

  

Timpul de schimbare a produsului nu va depasi 30 de zile de la data returnarii.


Te rog sa citesti cu atentie Termenii si conditiile de utilizare, inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui site.

Acest site este detinut de TALIS CREATIVE S.R.L., societate comerciala de nationalitate romana, inregistrata la ONRC cu nr. J40/15629/25.11.2016, cu sediul in Aleea Poarta Sarutului nr. 2, bloc I, etaj 3, ap. 37, sector 6 si functioneaza conform legislatiei romane in domeniul sau de activitate.

TALIS CREATIVE S.R.L. (“noi”) va ofera accesul la site-ul si utilizarea site-ului www.talis.ro (“site-ul”), sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii (“Termenii”). Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii.

Lenjeriile de pat comercializate in magazinul online http://talis.ro sunt noi.

 

Informatii privitoare la livrare

Pe teritoriul Romaniei

Pe teritoriul Romaniei, termenul de livrare este de circa 2 zile lucratoare pentru produsele aflate pe stoc, socotit de la data preluarii comenzii dumneavoastra. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa noastra. In orice conditii, inclusiv in situatie de forta majora si sub sanctiunea de a va returna sumele platite, termenul de livrare nu va depasi 30 de zile, socotit de la data preluarii comenzii dumneavoastra. Clientul va fi contactat telefonic in scurt timp de la plasarea comenzii (de luni pana vineri) si i se va comunica termenul exact de livrare pentru produsul comanda.

Preturile afisate cat si cheltuielile/taxele suplimentare sunt calculate cu taxa pe valoare adaugata (TVA) inclus, reglementata de legile fiscale romane.

Taxa de Transport prin Fan Courier pe teritoriul Romaniei este:

  •          gratuita pentru comenzi cu valoarea mai mare de 399 lei, cu conditia ca locatia dumneavoastra sa se afle in zona de acoperire Fan Courier sau Prioripost;
  •          20 lei pentru comenzi cu valoarea pana la 399 lei.

Livrarea se face de catre Curier, la Domiciliul Clientului, de regula in 24 de ore de la expedierea Comenzii, si poate ajunge la destinatie dupa maximum 48 de ore, pentru livrarea in zona rurala.

In cazul in care doriti sa specificati anumite aspecte referitoare la livrare, cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, va rugam sa introduceti in casuta de Observatii aceste lucruri, inainte de depunerea comenzii.

In ziua in care coletul cu Comanda Dumneavoastra va fi expediat, veti fi instiintat prin email. Acesta va fi trimis de catre firma Talis si va contine numarul de AWB al coletului.

Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de catre noi, in timpul transportului revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei locale in vigoare. Produsele vor fi inlocuite de catre noi daca se va face dovada culpei noastre si vom fi instiintati in timp util.

Costul de livrare de 20 lei este valabil doar pentru zona acoperita de catre FAN Courier. Pentru a vedea daca locatia dumneavoastra se regaseste pe aceasta lista vizitati aceasta pagina. In cazul in care localitatea dumneavoastra nu se afla pe lista, coletul va fi livrat prin serviciul Prioripost sau Posta Romana. Daca totusi doriti ca produsele sa fie livrate prin FAN Couirer, puteti face acest lucru suportand taxele pentru kilometri exteriori impuse de acestia.

 

Modalitati de plata

Prin ramburs:

Plata se face direct catre agentul firmei de curierat la preluarea coletului.

 

Obligatiile dumneavoastra de inregistrare

Pentru a putea cumpara de pe www.Talis.ro, trebuie sa aveti un cont pe website-ul nostru.

In utilizarea serviciului, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate in documente, si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

Inregistrarea ca membru, parola si comportamentul ca membru:

Prin inregistrarea ca membru, veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de email) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.

Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.

Puteti sa utilizati site-ul nostru doar daca sunteti de acord cu acesti “Termeni si conditii”. Dumneavoastra sunteti responsabil pentru mentinerea caracterului secret al parolelor dumneavoastra, informatiilor privind autentificarea si contul. Veti fi tras la raspundere financiar pentru toate utilizarile site-ului nostru de oricine care utilizeaza parola dumneavoastra si informatiile dumneavoastra de autentificare. Sunteti de acord sa fiti pe deplin responsabili pentru orice comenzi si plati facute prin utilizarea site-ului nostru din contul dumneavoastra. Talis poate folosi in scopuri publicitare si nu doar orice comentariu scris de vizitatorii sau membrii inregistrati pe site.

De asemenea, declarati si garantati ca toate informatiile furnizate de dumneavoastra sunt adevarate si exacte.

Puteti utiliza site-ul nostru doar pentru a comanda, plati sau viziona produsele noastre. Nu puteti utiliza site-ul nostru: pentru a face vreo comanda sau plata ilegala, frauduloasa sau speculativa; pentru a afisa sau transmite vreun material ilegal, amenintator, calomniator, defaimator, obscen, indecent, pornografic sau profanator sau vreun material care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat o infractiune, care ar putea da nastere la o raspundere civila, sau care ar putea incalca in alt mod vreo lege; sau orice alt scop care este ilegal sau interzis de acesti Termeni.

Noi putem, in orice moment si fara preaviz sau raspundere, inceta sau restrictiona accesul dumneavoastra la toate componentele sau oricare componenta a site-ului nostru. Accesul dumneavoastra la site-ul nostru s-ar putea sa nu fie neintrerupt sau disponibil in orice moment. Noi nu putem garanta lipsa de erori aparute pe site-ul nostru, corectarea defectelor sau a erorilor aparute, sau lipsa virusilor ori a altor comportamente daunatoare pe site-ul nostru sau pe serverele care il fac disponibil. Nu aveti dreptul sa utilizati niciun dispozitiv, software sau rutina, care intervine sau incearca sa intervina in operarea normala a site-ului nostru si nici sa luati vreo masura care impune o incarcare nerezonabila pe echipamentul nostru informatic.

Orice incercare de accesare a datelor personale ale utilizatorilor de pe site, de modificare a continutului www.Talis.ro, afectarea performantelor lui se considera tentativa de fraudare.

Limitarea raspunderii

Noi nu vom fi, si colaboratorii nostri nu vor fi responsabili sau raspunzatori pentru (A) daune aduse calculatorului dumneavoastra sau virusi care ar putea sa va infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesarii, utilizarii de catre dumneavoastra sau navigarii pe site-ul nostru sau descarcarea de catre dumneavoastra a vreunui continut, informatie, materiale, date, text, imagini, video sau audio de pe site-ul nostru sau (B) orice prejudiciu, pierdere, revendicare, dauna, sau orice daune speciale, exemplare, punitive, indirecte, incidente sau de consecinta de orice tip, fie bazate pe contract, prejudiciu, raspundere stricta sau altfel, care decurge din sau are in vreun fel legatura cu (I) orice utilizare a site-ului nostru sau a continutului, datelor, materialelor sau informatiilor gasite in acesta, (II) orice neindeplinire sau intarziere (inclusiv fara limitare utilizarea sau incapacitatea de a utiliza orice componenta a acestui site pentru achizitionare, revanzare sau plata), sau (III) executarea sau neexecutarea de catre noi sau de catre orice furnizor, chiar daca noi sau furnizorul nostru am fost avizati de posibilitatea de daune aduse acestor parti sau oricarei alte parti.

Aceasta exonerare de raspundere se aplica oricaror daune sau prejudicii cauzate de orice lipsa a performantei, eroare, omisiune, intrerupere, eliminare, defect, intarziere in operare sau transmisie, virus de calculator, defectiune a liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat la, modificarea, sau utilizarea inregistrarii, fie pentru incalcarea contractului, comportament daunator, neglijenta, sau in baza oricarei cauze de actiune.

 

Protectia datelor personale

In conformitate cu Legea nr.677/2001, privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, va informam ca societatea noastra inregistreaza date cu caracter personal doar pentru modurile/scopurile prevazute de lege, conform notificarii cu numarul 10834 A.N.S.P.D.C.P. din data 25/02/2009.

Prin comenzile pe care le realizati, va dati acordul expres si neechivoc ca datele dumneavoastra de contact sa fie prelucrate de catre S.C. Talis S.R.L..

TALIS CREATIVE S.R.L. garanteaza respectarea drepturilor conferite de Legea nr.677/2001. Aceste drepturi pot fi exercitate prin intermediul unei simple cereri scrise ce va fi trimisa prin email la adresa contact@talis.ro.

La adresa de mail contact@talis.ro, utilizatorul poate solicita informatii detaliate privind datele preluate, stocate si procesate de catre Talis.ro, poate solicita, in mod gratuit, modificarea sau rectificarea acestora, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor preluate, stocate si procesate de catre Talis.ro. Acest drept al utilizatorului este permanent si poate fi exercitat oricand printr-o cerere adresata Talis.ro la adresa de mail contact@talis.ro

In situatia in care utilizatorul se considera prejudiciat din cauza preluarii, stocarii sau procesarii datelor sale personale de catre Talis.ro sau este nemultumit de modalitatea in care Talis.ro a gestionat o cerere a sa privind aceste date, el se poate adresa instantei, conform dispozitiilor legale in materie.

 

Informatii privitoare la returnarea produselor

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris, prin email, pe vanzator ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 zile calendaristice de la primirea produsului.

Nu se pot restitui produse folosite, deteriorate sau care prezinta urme de purtare.

Solicitati telefonic returul printr-un apel la numarul 0763.884.488 sau pe email la contact@talis.ro

Returnarea efectiva a produsului se poate face prin curierat rapid, cu conditia ca produsul sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

In cazul in care sunteti pe teritoriul Romaniei, puteti sa expediati returul in regim gratuit, doar prin firma de curierat Fan Curier, cu specificatia pe colet : “Plata la destinatar”.

Contravaloarea marfii returnate, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cea standard, oferita de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 30 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a renunta la cumparare se va plati prin virament bancar.

Firma are dreptul la revendicarea restituirii pagubelor provenite din folosirea necorespunzatoare a produselor. Nu aveti posibilitatea de a schimba produsul personal din motive care nu sunt in responsabilitatea TALIS CREATIVE S.R.L..

Societatea noastra detine o echipa dedicata, care se ocupa exclusiv de calitatea articolelor, astfel aveti garantia ca articolele comandate de pe www.Talis.ro sunt in stare impecabila. In cazul in care exista o exceptie, ne asumam raspunderea si va inlocuim articolul cu unul identic (model, marime si culoare), suportand cheltuiala de transport (tur, retur). Iar, daca veti solicita in schimb un alt model sau restituirea contravalorii veti expedia returul in regim gratuit doar prin firma de curierat rapid Fan Curier, cu specificatia pe colet: “Plata la destinatar”, spre adresa noastra de Returnare, iar pentru articolul ales in schimb compania noastra va suporta cheltuielile de transport catre destinatia dumneavoastra.

Legislatia romaneasca in vigoare prevede: “consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 30 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”.

Garantia articolelor

Garantia articolelor noastre este de 30 de zile calendaristice. Eticheta contine informatii utile privind spalarea si ingrijirea articolelor respective, astfel incat acestea sa nu sufere nicio deteriorare. In situatia nerespectarii instructiunilor de intretinere, drepturile la garantie se pierd. Pentru a face dovada achizitionarii articolelor, este necesar sa pastrati bonul fiscal sau factura.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Garantia acordata nu afecteaza drepturile conferite prin legea consumatorului si este in conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr 449/2003.

Pentru sugestii si reclamatii, va rugam sa ne scrieti pe adresa contact@talis.ro.

 

Prevederi tranzitorii si finale

Nu puteti cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile dumneavoastra din acesti Termeni si Conditii. Noi putem modifica acesti Termeni in orice moment. Folosirea continua de catre dumneavoastra a site-ului nostru, dupa ce apare vreo modificare a acestor Termeni, va fi supusa Termenilor in vigoare la momentul utilizarii de catre dumneavoastra. Va trebui sa revedeti acesti Termeni periodic. Folosirea continua de catre dumneavoastra a site-ului nostru, dupa ce apare vreo modificare, va insemna acceptarea de catre dumneavoastra a Termenilor modificati. Cu exceptia celor descrise in propozitiile precedente, dumneavoastra si noi putem sa modificam acesti Termeni numai intr-un document scris semnat sau acceptat in alt mod de dumneavoastra si de noi. Daca noi nu actionam in legatura cu incalcarea de catre dumneavoastra sau de catre altcineva cu orice ocazie, nu inseamna ca renuntam la dreptul nostru de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti Termeni este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila, iar ceilalti Termeni vor ramane in vigoare si executabili.

Acesti Termeni, impreuna cu acele articole care au devenit parte din acesti Termeni prin referire, alcatuiesc intreaga intelegere dintre noi si dumneavoastra in legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, si inlocuieste orice intelegeri sau acorduri anterioare (orale sau scrise) cu privire la utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru.

Acesti termeni si conditii, precum si respectarea de catre dumneavoastra si de catre noi a acestora sunt guvernate de legislatia romaneasca. Daca inaintati vreo actiune in instanta legata de utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, a produselor si serviciilor noastre sau a acestor termeni, sunteti de acord sa inaintati aceasta actiune numai in instantele judecatoresti de pe teritoriul Romaniei si numai dupa notificarea, in scris, a S.C. Talis S.R.L.. In oricare astfel de actiune sau orice actiune pe care noi o putem initia, partea care are castig de cauza va avea dreptul de a recupera toate cheltuielile sale de judecata suportate in legatura cu actiunea, inclusiv dar fara a se limita la costuri, atat impozabile cat si neimpozabile. O versiune tiparita a acestui acord si a oricarei notificari date in forma electleiica va fi admisibila in procedura judiciara pe baza acestor Termeni sau legata de acesti Termeni in aceeasi masura si supusa acelorasi conditii ca alte documente comerciale si consemnari generate initial si pastrate in forma tiparita.

Daca detineti un cont pe www.Talis.ro, inseamna ca sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai sus, asadar, va asumati raspunderea pentru orice nerespectare a acestora.

Promotii

Talis organizeaza frecvent diferite Promotii, care sunt anuntate pe site si/sau pe facebook si/sau pe alte canale. Promotiile Talis nu se cumuleaza. Promotiile Talis isi incep valabilitatea in momentul activarii acestora pe site si inceteaza in momentul inactivarii lor de pe site.