Paturi Pufoase

Paturi pufoase

Daca a venit momentul sa va alegeti o noua patura pentru pat, atunci trebuie sa stiti cateva aspecte inainte sa luati o decizie. Avand in vedere ca ne petrecem o treime din viata dormind, materialele din care ne alegem asternuturile din pat.

Paturile pot fi realizate dintr-o multitudine de materiale, fleece, acril, lana, polieste...

Paturi pufoase

Daca a venit momentul sa va alegeti o noua patura pentru pat, atunci trebuie sa stiti cateva aspecte inainte sa luati o decizie. Avand in vedere ca ne petrecem o treime din viata dormind, materialele din care ne alegem asternuturile din pat.

Paturile pot fi realizate dintr-o multitudine de materiale, fleece, acril, lana, poliester, sau unele chiar si mai luxoase si scumpe pot fi concepute din casmir sau matase. Dar cum stiti care material este potrivit pentru dumneavoastra si ce alte reguli trebuie sa respectati pentru a fi siguri ca ati ales corect o patura?

In primul rand trebuie sa va ganditi la material. Avand in vedere ca avem cu totii nevoie de un somn odihnitor si relaxant, trebuie sa alegem acea compozitie care ne va face sa ne simtim ca dormim pe culmile luxului si ale rasfatului. Pentru ca paturile realizate din casmir sau matase sunt de obicei mai scumpe, va putem recomanda alternative la fel de rafinate, dar realizate din materiale mai accesibile cum ar fi bumbacul dublu satinat sau bumbacul poplin.

Alegerea paturilor in functie de anotimp

Avand in vedere ca trebuie sa ne gandim si la rolul principal pe care patura il va avea, cel de a ne inveli pe parcursul somnului, este imperios necesar sa stim exact cum sa alegem materialul in functie de temperatura de afara. Spre exemplu, paturile realizate din bumbac 100% sau proportionat cu poliesterul, sunt foarte bune pentru vara avand in vedere modul eficient in care acest material gestioneaza caldura si elimina umezeala acumulata pe timpul noptii. Lana este un material calduros, gros care este absolut perfect pentru iarna. Desigur, daca aveti un buget mai mare, puteti alege pentru iarna o patura din casmir. Aceasta va va oferi o senzatie unica odata ce va inveliti cu ea, materialul fiind unul foarte fin, rafinat si luxos.

In cazul in care doriti sa alegeti o patura pentru dormitorul celor mici, atunci cele realizate din fleece si microfleece sunt perfecte. Aceste fibre sintetice sunt inamicele bacteriilor, fapt care le determina sa fie o alegere corecta pentru a evita alergiile. O alta calitate a acestui material este faptul ca nu retine umezeala, dar si ca gestioneaza foarte bine caldura, fiind potrivit atat pentru iarna cat si pentru vara. Acest material este recomandat pentru paturi datorita versatilitatii sale si a proprietatilor lui antibacteriene.

Pe langa materialul din care viitoarea dumneavoastra patura este realizata, trebuie sa aveti in vedere si designul sau culoarea pe care aceasta o va avea. Asortarea paturii cu restul culorilor din camera dumneavoastra sau alegerea unei culori complementare, care sa realizeze un contrast superb va va reimprospata atmosfera din dormitor. Atunci cand va alegeti o patura, nu trebuie sa faceti niciodata rabat la confort sau la design!

Mai mult